"Bee Friendly Kids" Projesi Sona Eriyor

Hatice Erkurt Anaokulu'nun etwinnnig projeleri serüveni devam ediyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılında Bee Friendly Kids (Arı dostu Çocuklar) projesi ile Arıların yaşamımızdaki önemine dikkat çekiyor. Kuruculuğunu Hatice Erkurt Anaokulu'ndan Nilüfer Yılmaz ve Eskişehir Sakarya Anaokulu'ndan Sema Vatan'ın yaptığı proje ile arı dostu bilinçli bir nesil yetiştirmeyi hedeflendi.

06-05-2022


06.05.2022 310

Projemiz 13 öğretmen katılımlı, 10 öğretmen Türkiye, 2 öğretmen Romanya ve 1 öğretmen de Ürdün den projemizde yer almaktadır.

Arılar olmasaydı, dünyadaki insanların hayatı nasıl olurdu, insanlar arılar olmadan yaşamaya devam eder miydi? Ne yazık ki bu muhteşem canlılar son yıllarda yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. İnsanların neden olduğu olumsuz etkiler, çevre kirliliği ve iklim değişiklikleri birçok canlı gibi arı neslini de tehdit etmektedir. Projemiz ile öğrenci ve aileleri biyoçeşitliliğe saygı ve yoğun tarım, tarım ilaçları ve insan faaliyetleri nedeniyle varlığını tehdit eden arı gibi tozlayıcıların ve özellikle iklim değişikliğinin önemi konusunda bilinçlendirmeyi amaçladık.

Projemiz ile arıların ekosistemdeki önemi ve yaşamın sürdürülebilirliğine katkıları konusunda farkındalık yaratmaya çalıştık. Öğrencilerimizi, ailelerimizi ve toplumu daha çevreci kılmak ve doğaya faydalı somut adımlar atmak. Arıları kurtarmak için kişisel olarak ne yapılabilir? Sorunlara çözüm bulmayı amaçladık. 

06-05-202206-05-202206-05-2022